sunnuntai 2. marraskuuta 2014

PROJECT: COAT PART. 1

Olen aiemmalta koulutukseltani pukuompelija, joksi valmistuin seitsemän vuotta sitten. Sen jälkeen ompelukone ei olekaan samaa tahtia surissut. Olen pikkuhiljaa yrittänyt virkistää muistiani ompelun suhteen, ja siis varsinkin kaavojen suhteen. Kaavojen piirtäminen kun on se syy miksi en oikeastaan ole ommellut, en vain jaksa innostua kaavojen piirtämisestä ja en millään malttaisi niitä tehdä. Mutta hyvä pohjatyö on tärkeää, jos haluaa saada aikaan käyttökelpoisia vaatteita. 

"Blank canvas"

Pitkästä aikaa päätin tehdä itselleni jotakin, nimittäin villakangastakin. Ei mikään helpoin ja yksinkertaisin ompelutyö, mutta kun kankaat oli kaapissa jo valmiina ja on tarvetta uudelle takille, niin miksipä ei?

Olen nyt pari viikkoa mittaillut ja tehnyt kaavoja sekä ommellut kaksi protomallia. Nyt alkaisi kaavat olemaan siinä kunnossa, että voisin alkaa leikkamaan takin osia siitä oikeasta kankaasta.

Viimeisen proton leikkuuta.

Viimeinen proto, seuraavaksi muutosten siirto lopullisiin kaavoihin.

Voin kyllä todeta, että kaavojen valmiiksi saaminen on palkitsevaa. Niiden teko ei sinällään vaikeaa ole, vaikka tarkkaa hommaa onkin, mutta malttamattomana henkilönä haluaisin heti päästä ompelemaan. Maltti on valttia, myös tässä asiassa :)

Lisää tekstiä tulossa tästä projektista!

-Saara-Maria








1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Mahtavaa! Lisäkuvia odotellessa projektin etenemisestä! -M