maanantai 27. lokakuuta 2014

VALKOSUKLAA-RUSINA KEKSIT

Aloitetaan tämä bloggaaminen sadeiltoja piristävällä keksireseptillä. Mulla on tänään ollut todellinen laiskottelu päivä, mikään ei ole huvittanut ja tekisi mieli vaan nukkua. Uloskin raahauduin vain sen takia, että hain Siwalta tilaamani talvikengät. Ulkoilusta piristyneenä tein kotiin päästyäni pikaisen siivouksen ja aloin leipomaan :)

En kovin usein leivo, mutta kun leivon, sisältävät leivonnaiset hyvin usein suklaata, niin myös tänään.
Kaapista löytyi perus jauhojen lisäksi rusinoita ja avattu valkosuklaalevy. Netissä hetken surffattuani päädyin kokeilemaan valkosuklaa-rusina keksejä. Ohjetta en suoraan näihin löytänyt, joten soveltamisen varaa jäi, lopputulos oli kuitenkin ERITTÄIN herkullinen.




Resepti:

100 g suklaata
1 1/2 dl rusinoita
1 1/2 dl voita
2 dl sokeria 
(puolet voit korvata fariini- tai ruokokidesokerilla)
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Sekoita hieman pehmennyt (EI sulatettu) voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää seokseen kananmuna ja jauhot (jauho + leivinjauho seos). Tämän jälkeen kun olet nuollut vispilät puhtaiksi (NAM), lisää rouhittu suklaa ja hieman pienityt rusinat joukkoon.

Kaavi kulhosta ruokalusikalla sopivan kokoisia nokareita (itse laitoin noin 2/3 ruokalusikallista) pellille, jättäen tarpeeksi tilaa keksien leviämiseen, ja paista 175 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Ja NAUTI!






2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Herkullista! tarvitsee yrittää tehdä myös itse!

Unknown kirjoitti...

Suosittelen, helppoa ja nopeaa! Rusinoiden tilalle voi laittaa esimerkiksi myös pähkinöitä :)