torstai 4. joulukuuta 2014

TOAST BURGER

Voisin syödä kotitekoisia burgereita vaikka kuinka, helppoja, herkullisia ja vaihtoehtoja riittää. Siihen vielä lisäksi esimerkiksi bataattiranskalaiset ja joku dippi, niin avot

Tehtiin eilen tälläsiä "mitäkaapistalöytyy" burgereita hetken mielijohteesta. Sämpylöitä ei ollut, mutta pakastimesta löytyneet leivät korvasivat ne mainiosti. Levitin hieman oliiviöljyä leipien pinnalle, ja juuri ennen tarjoilua paistoin niitä pannulla. Leipien päälle voi sirotella myös hieman mausteita jos niihin haluaa lisämakua.

Pihvit olivat todella helppoja tehdä, tein mausteseoksen mihin laitoin oliiviöljyä, chiliä, fetaa, pippuria, suolaa sekä valkosipulia. Jos omistaa ison blenderin, voi seoksen ja jauhelihan sekoittaa siinä, mutta meidän pieni blenderi ei tähän valitettavasti kyennyt, joten sekoitin seoksen ihan käsin.

Burgereiden väliin tein vielä nopean kastikkeen, johon tuli sinappia, loraus oliiviöljyä (kylläpä olen paljon käyttänyt öljyä, heh), sekä pippuria.













Pihvit:

400g (luomu)naudanjauhelihaa
määrä x fetaa
n. 1 dl oliiviöljyä
1-2 valkosipulinkynttä
chiliä
pippuria
suolaa

Pyöräytä pihvit korppujauhoissa ennen paistamista. Paista pihvejä pannulla n. 2 min per puoli.
Kokeile: Korppujauhojen sekaan voi laittaa myös juustorastetta.

Kastike:

n. 2 ruokalusikallista sinappia
n. 1 ruokalusikallista oliiviöljyä
pippuria

Burgereiden väliin voi maun ja mielikuvituksen mukaan laittaa mitä vain. Me laitettiin simppelisti vain salaattia, juustoa, paprikaa ja tomaattia, sekä kastikkeen lisäksi vielä ketsuppia. 
Meillä on menossa juuri projekti pakastimen tyhjennys, joten paistettiin sieltä löytämämme ranskalaiset burgerin seuraksi, vaikka omatekoiset ranskalaiset ovat ehdottomasti parempia!

Enjoy!

-Saara




1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Herkullisen näköstä! -M