keskiviikko 14. tammikuuta 2015

NENÄ KOHTI NEPALIA

Nyt alkaa jännittämään, nimittäin reilu kuukausi niin lähden Nepaliin!

Olen jonkun verran matkustellut, mutta en koskaan näin eksoottiseen ja erilaiseen paikkaan. Tiedossa on tutustumista Kathmandun vilkkaaseen kaupunkiin ja ennen kaikkea uusiin ihmisiin, kun menemme tapaamaan lankoni perhettä. Kun olemme muutaman päivän olleet värikkäässä Kathmandun kaupungissa, seuraa sydäntä tykyttävä ja jänniä tilanteita vailla oleva bussimatka Pokharan kaupunkiin. Siellä vaihdamme sandaalit vaelluskenkiin ja jatkamme matkaa Annapurnalle. Jostain taisin joskus ohi mennen lukea että tuo bussimatka on "bus ride from hell", joten en kai turhaan sitä jännitä? Takaisin Pokharasta Kathmanduun tulemme sitten lentokoneella.

Olemme vaeltamassa neljä päivää ja yövymme siellä jossain vuoristomajoissa. Nepalissa on tuolloin kevät joten vuorillakaan ei hirveän kylmä ole (sinne minne me menemme) niin ei onneksi hirveästi tarvitse vaatteita mukaan pakata. Olen tehnyt jotain listaa siitä mitä vaellukselle kannattaa ottaa mukaan ja mitä minun on vielä hankittava.

Löytyy:

- Makuupussi 
- Vaelluskengät 
- Urheilusukkia (hengittäviä)
- Toppi
- Fleece
- Trikoot
- Shortsit
- Reppu 
- Lippis
- Aurinkolasit
- Ylimääräinen kameran muistikortti

Uupuu vielä:

- T-paita
- Pitkähihainen t-paita
- Vedenpitävä ohut takki
- Vedenpitävät ohuet housut
- Retkipyyhe
- Aurinkorasva (iho- sekä huulirasva)
- Pieni ensiapulaukku
- Otsalamppu
- Vedenpuhdistustabletit 
(juuri luin näistä, en ole aiemmin kuullutkaan)
- Kokoon menevä juomapullo?
- Kosteuspyyhkeitä
- Ylimääräinen kameran akku/matkalaturi

Vaatteiden kannattaa olla teknisiä, ei puuvillaisia!

Mulla on nyt menossa vaelluskenkien pehmennys projekti, joten menen melkein kaikki työmatkat kävellen uusilla kengilläni jotta ne olisi muokkaantuneet sitten todellista vaellusta varten (todella tyylikästä). Se ei olisi nimittäin kiva jos kengät alkaa hiertää puolessa välissä matkaa! Vaikka minulla on jo nyt ihan hyvä peruskunto ja jaksan kävellä vaikka kuinka pitkiä matkoja, olen nyt yrittänyt kehittää kuntoani lisää. Ilmasto ja maasto on Nepalissa hyvinkin erilaista joten täytyy olla aika hyvässä kunnossa että jaksaa siellä vaeltaa. Siispä nyt loppukiri salitreenejä, uimista ja lenkkeilyä ;)

Kuva: Iina Lievonen-Thapa

Kuva: Iina Lievonen-Thapa

Kuva: Iina Lievonen-Thapa

Meidän parin viikon loma huipentuu Holi juhlaan, joka on jokakeväinen värienjuhla. Siellä heitellään värijauheita ja vesiä toisien päälle ja on yleinen hulluttelupäivä. Tätä kyllä mielenkiinnolla odotan. Toivottavasti saisin juhlasta myös kuvia ilman että kamerani tärveltyy :D

-Saara

2 kommenttia:

Aino-Kaisa Lonka kirjoitti...

Wau!Kuulostaa mahtavalta! Hyvää matkaa!! :)

Unknown kirjoitti...

Kiitos! Siitä tulee varmasti mahtavaa :)