keskiviikko 28. tammikuuta 2015

SIENIRISOTTO à la Saara-Maria

Tässä resepti herkulliseen ja helppoon risottoon. En ole mikään risotto expertti, mutta minulle tämä toimii! Tällä kertaa tein sienirisottoa. Sieninä käytin suolasieniä, jotka äitini kanssa syksyllä kerättiin ja valmistettiin, sekä kuivattuja suppilovahveroita jotka ollaan puolison tädiltä saatu. Koska tämä oli taas tälläinen mitäkaapistalöytyy risotto, käytin puuroriisiä, mikä toimii myös hyvin kun risottoriisiä ei ole käden ulottuvilla.





Resepti:

3 dl risotto-/puuroriisiä
1 sipuli
sieniä 
6-8 dl kasvislientä
2 dl kermaa
1 valkosipulinkynsi
mausteita
parmesaania

 Sulata voi kummalla pannulla ja paista sipulisilppua ja pienittyä valkosipulia siinä hetki. Lisää joukkoon pilkotut sienet sekä riisi. Voit lisätä hieman öljyä tai voita jos seos näyttää liian kuivalta. Paista sen aikaa että riisi alkaa muuttumaan hieman läpikuultavaksi. Lorauta hieman kasvilientä joukkoon ja anna hautua. Lisää jauhetut suppilovahverot.

Lisää lientä ja kermaa vuorotellen niin että annat välillä nesteen imeytyä riisiin kannen alla. Muista kuitenkin välillä varovasti sekoittaa. Varo ettei hella ole liian kuuma. Jatka tätä niin kauan kunnes riisi on pehmeää, mutta siinä on kuitenkin purutuntuma, riisi ei saa olla liian pehmeää. Lisää pippuria ja parmesaania. Minä en lisännyt suolaa ollenkaan kun käytin suolasieniä, mutta lisää suolaa jos teet esimerkiksi tuoreista sienistä.

Rouhi parmesaania vielä annoksen päälle ja nauti! :)


-Saara

Ei kommentteja: