sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

LAZY EASTER

Hyvää pääsiäistä kaikille!

Meillä mennyt pääsiäinen todella rennoissa merkeissä. Olen jostain syystä ollut todella väsynyt tämän viikon. En tiedä onko se tuo Lontoon reissun "jetlag" vai mikä… (aikaeroahan on hurjat kaksi tuntia). Nepalista tullessa minulla ei edes ollut näin kova väsymys vaikka aikaeroa oli enemmän ja matkat kestivät noin 16 tuntia suuntaansa. Ehkäpä tämä on vai tavallinen kevätväsymys. Meillä olisi ollut mahdollisuus lähteä Helsinkiin sukuloimaan. Mummokin oli sinne matkustanut pohjanmaalta ja serkku tullut Ruotsista käymään. Ei vain millään jaksanut lähteä taas reissuun kun niitä on ollut nyt riittämiin. Onneksi näemme kuitenkin pian suvun kanssa, joten ei niin paha mieli tullut tästä laiskuudesta :)

Me ollaan katsottu nyt viikonlopun aikana kolme leffaa ja herkuteltu melko hyvin. Ihana on ollut vaan olla kotona ja kavereidenkin kanssa viettää aikaa. Eilen olin päivän töissä ja huh olipa paljon porukkaa liikenteessä! Aina kun yksi päivä on pyhien välissä jolloin kaupat on auki niin riittää kyllä porukkaa, jos se ruoka loppuukin kesken ja alekamat ehtii mennä parempiin käsiin? ;)

Tänään nukuin melko pitkään. Herättyäni aloin valmistelemaan brunssia meille kahdelle. Eilen kohottamani pataleipä taikina uuniin ja munakas hetken päästä siihen ritilälle viereen. Tein tuollaisen pienemmän uunimunakkaan ekaa kertaa. En käyttänyt reseptiä vaan keksin sen omasta päästäni (ei ihan hirveästi mielikuvitusta vaadi tuo). Hyvää siitä kyllä tuli! Siihen sivuun raikas salaatti, täytetyt croissantit ja pataleipä. Jälkkäriksi vielä mansikka-banaani smootihiet ja avot






Uunimunakas (leipävuokaan)

5kpl kananmunia
n. 2 rkl jauhoja
1tl leivinjauhetta
loraus maitoa/kaurajuomaa
mausteita oman maun mukaan (suolaa, mustapippuria, chiliä)
juustoraastetta
sipuli
kinkkua

Voitele vuoka ja kaada seos vuokaan. Paista 225 asteisessa uunissa noin puolituntia.




Laitettiin Big daddy leffa pyörimään ja nautittiin brunssista, paria kahvikupillista unohtamatta. Enpä ihan hirveän pitkään jaksanut leffan jälkeen pitää silmiä auki kun oli pakko ottaa nokoset, välillä on vain parasta nukkua päiväunet, eikö?

Kolmen maissa lähdettiin kävelemään puolison tädin luokse jossa tiesimme pöytien notkuvat herkullisesta ruuasta. Onpas tänäänkin tullut taas syötyä hyvin. Juhlapyhissä ruokailuhan on ihan parasta! Nyt on niin raukea olo että taitaa tämä ilta mennä sohvan nurkassa löhöillen ja katsellen hömppää, ehkä vielä yksi elokuva?

-Saara


Ei kommentteja: