tiistai 31. maaliskuuta 2015

LINDEX OPENING IN LONDON

Nyt on kotiuduttu Lontoosta. Ihan mieletön viikonloppu takana, taskut täynnä intoa ja inspiraatiota.  Sain kunnian toimia Suomen ainoana lähettiläänä Lontoon, ja koko Iso-Britannian, ensimmäisen Lindexin avajaisissa. Meitä lähettiläitä oli siis yhteensä seitsemän kuudesta eri maasta ja meidän tehtävämme oli olla apuna ja opastaa uusia kollegoitamme Lontoon myymälässä. 

Tapasimme muiden Lindex-lähettiläiden kanssa viime perjantaina Heathrown lentokentällä ja lähdimme siitä yhtä matkaa suunnistamaan kohti Lindexiä. Myymälä sijaitsi Westfield Stratford cityn kauppakeskuksessa, joka on Iso-Britannian kolmanneksi suurin kauppakeskus. Ilman ongelmia ei tietenkään selvitty matkasta, vaan meillä muutamalla oli koneet hieman myöhässä ja puolentoista tunnin metromatka kauppakeskukseen oli aikataulullemme liikaa. Kerkesimme nipin napin avajaisiin. Harmiksemme missasimme shamppanjan skoolaukset henkilökunnan kesken, mutta onneksi ehdimme olla mukana myymälän avaamisen lähtölaskennassa ja nauhan leikkaamisessa. Ensimmäiset asiakkaat pääsivät sisään taputuksien saattelemana. Sitten olikin aika aloittaa työt ja asiakaspalvelu!



Onnelliset ensimmäiset asiakkaat.


Jos jano yllättää shoppailijat.

Tunnelma liikkeessä oli mukava ja meininkiä täynnä. DJ soitti levyjä ja työntekijät täyttivät hupenevia vaaterekkejä. Suurimmalle osalle asiakkaista tämä oli ensimmäinen kerta Lindexillä ja saimmekin paljon vastailla kysymyksiin liittyen yritystä ja mallistoa. Vaatevalikoima sai ihasteluja aikaan ja varsinkin  lasten vaatteet tekivät asiakkaisiin vaikutuksen. Niiden värit ja kuosit olivat jotain muuta mitä muissa kaupoissa on totuttu näkemään. Myymälässä kävi paljon myös Lontoossa asuvia Suomalaisia ja Ruotsalaisia, jotka olivat odottaneet kuin kuuta nousevaa Lindexin avausta myös heidän maahansa. 

Sovituskopit naistenosastolla oli kokoajan täynnä ja rekkejä sai olla tiuhaan tahtia siivoamassa. Hyvä niin! Noissa sovitustiloissa kyllä viihtyikin, niin upeat ne oli. Olisin voinut sieltä muutamat sisustuselementit viedä kotiinkin, esimerkiksi nuo upeat kattovalaisimet ;)



Avajaispäivä sujui erittäin hyvin, vaikka jännitystä olikin ilmassa. Kassat eivät kaikille ollut vielä niin tutut ja tositoimiin ei ne vielä olleet päässeetkään. Onneksi meitä oli monta ketkä pystyivät auttamaan jos tuli ongelmia. Itselleni (ja muille lähettiläille) harmaita hiuksia aiheutti kolikot. Niitä siinä sitten aina ihmeteltiin kun asiakas maksoi punnilla. Mutta onneksi kaikki ymmärsivät kun hetken selitteli että on tottunut euroihin :D 

Launtaina ja sunnuntaina asiakkaita oli enemmän liikenteessä. Meillä olikin lapsille ja lapsenmielisille tarjolla kasvomaalausta ja ilmapalloja, sekä vieraana meitä oli ilahduttamassa Frozen elokuvasta tuttu Elsa. Prinsessa olikin erittäin suosittu lasten keskuudessa. 

Huom. Myös lapsenmieliset halusivat Elsan kanssa kuvaan.









Myymälä itsessään oli aivan todella upea. Avara ja erittäin harkittu. Sisustukseen oli selvästi panostettu ja mallinuket olivat stailattu viimisen päälle. Iso peukku visualisteille jotka siellä olivat ahertamassa ja rakentamassa myymälää, lopputulos oli upea. Myymälästä löytyi myös Extended-mallisto joka löytyy online shopin lisäksi vain harvoista liikkeistä.  Myös herkullisen näköinen kosmetiikkaosasto oli iloinen yllätys. Sieltä olikin pakko ostaa testiin kynsilakkaa, luomiväri ja vartalorasvaa, muulle ei nyt ollut tarvetta vaikka kaikkea ihanaa siellä olikin.











Tämä oli hieno mahdollisuus päästä näkemään uuden myymälän avajaiset ja olla osallisena siellä levittämässä Lindex sanomaa. Parasta viikonlopussa kuitenkin oli ehdottomasti uusiin ihmisiin tutustuminen. Mulla on upeita kollegoita ympärilläni! Meidän lähettiläiden tiimi oli paras ja viikonloppu ei olisi ollut samanlainen ilman heitä. Sain viikonloppuna paljon inspiraatiota ja aionkin käyttää hyväkseni kaikkea oppimaani työssäni ja jakaa sitä myös oman myymäläni työkavereille :)

Toivottavasti tälläisiä mahdollisuuksia tulisi lisää! 

-Saara

Ei kommentteja: