maanantai 10. marraskuuta 2014

PROJECT: COAT PART. 2

Olen takkiprojektissani nyt siinä vaiheessa, että olen saanut leikattua takin osat oikeasta kankaasta. Myös vuori on melkein valmis ja ommeltu kokoonkin jo hihoja lukuunottamatta. Takin päälliosaa olen saanut tehtyä sen verran, että miehustapalat on yhdistetty ja taskut tehty. Myös kaulus ja takakappalleet on valmiina "kokoamista" varten.

Ennen kuin ompelin kappaleita yhteen, kiinnitin silitettävän tukikankaan päällikankaan nurjalle puolelle. Laitoin tukikangasta hartian seudulle, helmaan, hihansuihin ja taskunsuuhun. Tukikangas auttaa villakangasta pysymään ryhdissään.



Kun ompelee villakankaasta vaatetta, on tärkeää että käyttää saumaa ommellessa tukinauhaa, sillä villakangas venyy helposti. En ole varma onko tämä oikea tapa; mutta minä mittasin kaavasta ommeltavan sauman pituuden ja leikkasin sen pituisen tukinauhan pätkän. Tämän jälkeen kiinnitin nauhan nuppineuloilla kiinni ommeltavaan saumaan, ja hurautin koneella päältä. Näin sain tukevammat saumat, jotka ei käytössäkään veny muodottomiksi. Myös hakkimerkkien kohdistaminen on tärkeää.

Tukinauhan kiinnittäminen sauman kohtaan nuppineuloilla.

Saumaa ommellessa katso että hakkimerkit kohtaavat.

Koska halusin takistani lämpöisemmän, käytin takissa vatiinia, joka tulee päällikankaan ja vuorikankaan väliin vanun tavoin. Vatiivi on ohkaisempaa kuin normaali vanu, joten se ei tee takista liian topatun näköistä, ja sopii sen takia mainiosti villakangastakkiin. 

Tarkoitukseni olisi tänään jatkaa ompelua, ja jos hyvin käy, saan illan aikana takin valmiiksi :)

-Saara

Ei kommentteja: