perjantai 19. joulukuuta 2014

TALLINNAN REISSU

Nyt on Tallinnasta kotiuduttu, tai oikeastaan jo tiistai yönä, mutta en vain millään ole kerennyt tänne kirjoitella. Olipa kyllä mukava reissu ja tuli ihan tarpeeseen tuo parin päivän irtiotto arjesta. Yövyttiin Meriton grand conference and spa hotellissa, joka mielestämme oli nappi valinta. Siistit huoneet, kattava aamupala ja saunaosasto, jossa kävimmekin joka päivä rentoutumassa. Kolme neljästä saunasta on sekasaunoja, mikä on kiva ajatellen lomailevia pariskuntia. Allasosasto oli myös hyvä, pari poreallasta, lastenallas ja syvempi allas jossa olis hierovia suihkuja. Huom! Kannattaa ottaa jotkin flipflopit mukaan, vaikka ihan siistiä onkin, itse ei tuota hoksattu.

Hotelli sijaitsi vanhankaupungin ja Kalamajan välissä joten sijoituskaan ei olisi parempi voinut olla, kävellen pääsi joka paikkaa.

Olimme sunnuntaina hotellilla kolmen maissa ja heti säntäsimme saunoihin. Illalla kävimme syömässä pitkän kaavan mukaan mahat täyteen maittavaa ruokaa F-Hoonessa, joka sijaitsee Kalamajassa. Hyvä ravintola, suosittelen. Olimme molemmat levon tarpeessa, varsinkin siskoni joka urheasti uurastaa Gradunsa kanssa, joten ei kauaa tarvinnut syömisen jälkeen hotellilla lokoilla kun uni tuli jo silmään.


Maanantaina lähdettiin aamupalan jälkeen kävelemään vanhaankaupunkiin ja tutustumaan Tallinnan joulumarkkinoihin. Noh, voisin kyllä suoraan sanoa että oltiin hieman pettyneitä markkinoiden tarjontaan ja kokoon. Luultiin  että siellä olisi käsityöläisiä myymässä omia töitään, mutta harmiksemme huomattiin valtaosan tavaroista olevan tilaustuotteita, perus tuliais krääsää. Mutta oli markkinoilla kuitenkin ihan kiva tunnelma ja kuuma glögi tuoksui ihanalta.





Kierreltiin vanhassakaupungissa paikoissa joita emme aiemmin olleet löytäneet ja löytyikin paljon ihania designkauppoja ja putiikkeja. Paljon olisi ollut ostettavaa! Mukaan tällä kertaa tarttui vain muistiinpanovihko sekä kahvia, jota minulla on aina tapana ostaa itselleni tuliaisiksi reissuiltani. Tällä kertaa kahvi oli maustettu joulun mauilla.








Tallinnassa mielestäni parasta on tunnelmalliset kahvilat ja inspiroivasti sisustetut ravintolat, joissa ruoka on mielettömän hyvää ja kaiken lisäksi vielä edullista. Teen erikseen postauksen ravintoloista ja kahviloista joissa reissun aikana kävimme. Pienissä designkaupoissa riittää ihasteltavaa ja Tallinnan vanhankaupungin arkkitehtuuri on kaunista.

Ihana miniloma ihanan siskon kanssa takana! :)

-Saara


Ei kommentteja: