keskiviikko 27. toukokuuta 2015

TREKKING IN POSTCARD Day 5 - Ghandruk - Pokhara

Viimeinen päivä! Meillä oli herätyskellot soimassa aikaisin aamulla jotta näkisimme auringonnousun ja  ne maisemat jotka edellisenä iltana olivat pilvien ja sumun taakse verhoutuneet. Sumu kuitenkin oli edelleen  sakea joten jatkoimme uniamme. Kun viimein nousimme, paistoikin aurinko jo melkein pilvettömältä taivaalta. Annapurna South ja Fishtail-vuori olivat suoraan edessämme, niin lähellä, mutta samalla hyvin kaukana. Mihinkään ei ollut kiire ja kahvi maistui niissä maisemissa taivaalliselta.






Aloimme olemaan kaikki vähemmän tai enemmän väsyneitä vaelluksesta, joten päätimme kävellä läheisimpään kylään mistä pääsisimme autolla takaisin Pokharaan. Kun lähdimme majapaikasta kävelemään, oli ilma muuttunut jo sumuiseksi. Kävelimme Ghandrukin kylän halki ja poikkesimme myös paikallisessa pienessä museossa/myymälässä, jossa osa porukasta teki jotain ostoksia. Tunnelma kylällä oli seesteinen ja hiljainen.














Muutaman tunnin kävelyn jälkeen pääsimme kylään josta autoja sekä linja-autoja lähti Pokharaan.  Koska linja-autot lähtivät liikkeelle vasta kun se oli täynnä matkustajia, kävimme tiedustelemassa autojen hintoja. Miettiessämme bussin ja auton välillä, käyttivät autokuskit tilannetta hyväksi ja käskivät linja-auton lähteä ennen aikojaan jotta he saisivat auton vuokrasta enemmän rahaa. Hieman siinä sitten väsyneenä vihastutti ja harmitti kuskien bisnestoimet. Lähdimmekin päättäväisinä jatkamaan matkaamme jalan, sillä ajatuksella että kuskit tulisivat perään ja saisimme auton alkuperäisellä hinnalla. Eipä tulleet perään. Ei onneksi tarvinnut kauaa kävellä kun näimme tiellä Jeepin ajamassa. Porukkamme nokkela jalkaisin juoksi auton kiinni ja loppujen lopuksi pääsimme alkuperäisellä hinnalla Pokharaan. Oli muuten kiva kokemus tuo Jeep kyyti! Vähän oli matkapahoinvointia havaittavissa mutta kunnialla selvisin loppuun asti ;)

Meidän vaellus oli kaikin puolin upea ja ainutlaatuinen kokemus. Paljon tapahtui, maisemat vaihtuivat ja nähtävää oli vaikka kuinka. Ilma muuttui sekunneissa aurinkoisesta sumuiseen ja sumuisesta taas aurinkoiseen. Sateilta ei säästytty, oli kyseessä sitten vettä tai räntää. Tavattiin ihania ihmisiä ja nämä pienet kylät matkamme varrella olivat jotain aivan spesiaalia. En ikinä tule unohtamaan tätä mieletöntä kokemusta. Nyt jo haluaisin takaisin noihin maisemiin meidän mahtavalla porukalla!

-Saara 

Ei kommentteja: