perjantai 26. joulukuuta 2014

JOULU JOUTUI

Huh, nyt on taas maha niin täynnä joulun herkkuja ettei vähään aikaan varmaan maistu muu kuin keitot ja salaatit. Olipa kyllä taas hyvät ruuat ja muutenkin erittäin onnistunut joulu :)

Me vietettiin joulu Helsingissä tädin luona, melkein koko lähisuvun kesken. Aatto meni rennoissa merkeissä. Joulurauhan julistuksen jälkeen syötiin riisipuurot kera kanelin ja luumukiisselin. Minun puurooni eksyi tänä vuonna manteli, jonka olimme sopineet merkitsevän ensi vuodelle jotain odottamatonta yllätystä, hmm. Puuron jälkeen oli saunan vuoro. Perinteikäs joulusauna ei tänä vuonna ollutkaan niin perinteikäs, sillä tällä kertaa käytiin kotisaunan sijasta saunomassa Kotiharjun saunassa Kalliossa. Tämä puulämmitteinen korttelisauna on ainoa laatuaan Helsingissä ja saunassa oli kyllä tunnelmaa ja löylyt olivat hyvät. Myös porukkaa näin jouluna oli paljon. Mennessämme saunomaan oli saunan pihalla vastassa naisia ja miehiä pelkät pyyhkeet ympärillä istumassa ja viilentymässä. Aika hauska näky kerrostalojen katveessa Kalliossa.



Ihana kun saatiin jouluksi lunta.

Kahvien jälkeen alkoi jouluaterian valmistelu, kinkku kuorrotettiin, laatikot lämmitettiin ja pöytä katettiin. Kalat olivat maukkaita, laatikot suussasulavia ja kinkku kruunasi pöydän. En kyllä osaa sanoa mikä pöydän antimista olisi ollut ylitse muiden, kaikki oli niin herkullista. Parasta oli tietenkin tunnelma ylipäätään :)

Meillä on yhdessä aina tosi hauskaa, nauramista, vitsailua ja keskusteluja. Lautapelit ja korttipelit (varsinkin paskahousu) kuuluvat vahvasti meidän yhdessä viettämäämme aikaan, niin myös nyt jouluna. Trivial Pursuit on suosituin lautapeli ja sitä saatetaan pelata useampi tunti. Pelaamisesta ei usein selvitä ilman hermostumisia, väittelyitä, pelintekijöiden syyttelyitä painovirheistä ja tietenkään naurusta. Kaikki tietenkin hyvässä hengessä.







Joulupäivänä saatiin nauttia auringosta. Ihan mieletön ilma, pakkasta ja auringonpaistetta, ihanaa! Yöksi mentiin aattona siskoni ja lankoni luokse, mutta aamulla lähdettiin takaisin tätini luokse, jossa muu porukka oli ollut yötä. Aamupalan jälkeen lähdettiin kävelylle nauttimaan auringosta. Kauaa ei kyllä ulkona voinut olla kun ei oltu tuohon pakkaseen niin hyvin varustauduttu. Nopeasti ne kintut kuitenkin suli kun pääsi sisälle lämmittelemään. Ruuan jälkeen meidän olikin jo aika lähteä ajelemaan kohti kotia ja syömään puolison tädille vielä viimeiset jouluateriat, eli nyt on kyllä tullut syötyä paljon.




Ihana joulu siis taas takana, ensi vuotta odotellessa :)

-Saara





Ei kommentteja: